Registratie voor zorgprofessional Inloggen OVIS

Declaratieoverzicht ontvangen?

Hier vindt u uitleg en aanvullende informatie

Medisch Speciaalzaak

DeclaCare is een in compressie-, litteken-, en wondproducten gespecialiseerde zorgverlener. DeclaCare maakt deel uit van BENU Nederland. Wij verzorgen landelijk voor de levering van deze producten die vanuit ziekenhuizen en andere behandelaars, zoals huidtherapeuten, fysiotherapeuten en orthoptisten, worden voorgeschreven. Deze leveren wij dan of aan het adres van de betreffende behandelaar, zodat u daar met deze producten behandeld kunt worden, of bij u thuis. In het geval dat de arts of behandelaar het voorschrift rechtstreeks naar Declacare verstuurt, handelen wij dus de levering af en tevens ook de declaratie bij de zorgverzekeraar.

Declaraties en eigen risico

Deze declaraties verzorgen wij onder de naam van BENU Direct te Maarssen. Hoewel de producten waar wij declaraties voor verzorgen volledig worden vergoed uit de basisverzekering, wordt hiervoor wel eerst aanspraak gemaakt op het wettelijk eigen risico. In 2018 bedraagt dit € 385,-. Het kan daarom zo zijn dat u een afschrift van uw zorgverzekeraar ontvangt en dat wij daarop vermeld worden. De reden daarvan is dus dat uw behandelaar het voorschrift voor uw benodigde producten naar DeclaCare heeft gestuurd en wij ook de afhandeling met uw verzekeraar hebben verzorgd. Als u onzeker bent wie uw behandelaar nou precies was dan kunt u altijd even contact opnemen.

Niet zelf bestellen

DeclaCare voorziet, op dit moment, niet in een mogelijkheid voor patiënten om zelf op eigen rekening verbandmiddelen te bestellen. Omdat wij alleen producten leveren op basis van een voorschrift van een arts die vanuit de basisverzekering vergoed worden en deze ook bij uw zorgverzekeraar declareren, merkt u als patiënt hier vaak niets van.  

Budget polissen

Indien u een budget polis heeft, kan het zijn dat er afwijkende voorwaarden zijn voor de aanvraag/levering van verband- en compressieproducten. Lees in dit geval goed uw voorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar. DeclaCare is niet aansprakelijk indien blijkt dat de geleverde/bestelde producten niet declarabel zijn volgens voorwaarden van de polis.

Patiënt organisaties

Voor de aandoeningen die met de door DeclaCare geleverde producten behandeld kunnen worden, bestaan ook patienten organisaties. Onderstaand vindt u de meest relevante:

Direct contact

010-5938127 info@declacare.nl

Wij zijn van ma t/m vr van 9:00 tot 17:00 bereikbaar