Registratie voor zorgprofessional Inloggen OVIS

Declaratieoverzicht ontvangen?

Hier vindt u uitleg en aanvullende informatie

Medisch Speciaalzaak

DeclaCare is een in compressie-, litteken-, eczeem- en wondproducten gespecialiseerde zorgverlener. DeclaCare maakt deel uit van BENU Nederland. Wij zorgen landelijk voor de levering van deze producten die vanuit ziekenhuizen en andere behandelaars - zoals huidtherapeuten, fysiotherapeuten en orthoptisten - worden voorgeschreven. Deze leveren wij of aan het adres van de betreffende behandelaar, zodat u daar met deze producten behandeld kunt worden, of direct bij u thuis. In het geval dat de arts of behandelaar het voorschrift rechtstreeks naar DeclaCare verstuurt, handelen wij de levering af en verzorgen tevens ook de declaratie bij de zorgverzekeraar.

Declaraties en eigen risico

De declaraties verzorgen wij veelal onder de naam van ons zusterbedrijf BENU Direct te Maarssen. Hoewel al onze leverbare producten volledig worden vergoed uit de basisverzekering, wordt hiervoor wel eerst aanspraak gemaakt op uw eigen risico. Het kan daarom zijn dat u een afschrift van uw zorgverzekeraar ontvangt en dat wij daarop vermeld worden. De reden daarvan is dus dat uw behandelaar het voorschrift voor de door u benodigde producten naar DeclaCare heeft gestuurd en wij ook de afhandeling met uw verzekeraar hebben verzorgd. 

Niet zelf bestellen

DeclaCare voorziet niet in de mogelijkheid voor patiënten om zelf op eigen rekening verbandmiddelen te bestellen. Wij leveren alleen producten op basis van een voorschrift van een arts die vanuit de basisverzekering vergoed worden. Door direct bij uw zorgverzekeraar te declareren, merkt u hier als patiënt meestal niets van.  

Budget polissen

Indien u een budget polis heeft, kan het zijn dat er afwijkende voorwaarden zijn voor de aanvraag, levering of declaratie van verband- en compressieproducten. Lees in dat geval goed de voorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar. DeclaCare is niet aansprakelijk indien blijkt dat de geleverde/bestelde producten niet declarabel zijn volgens de voorwaarden van uw polis.

Patiënt organisaties

Voor de aandoeningen die met de door DeclaCare geleverde producten behandeld kunnen worden, bestaan ook patiëntenorganisaties. Onderstaand vindt u de meest relevante  :

Direct contact

010-5938127 info@declacare.nl

Wij zijn van ma t/m vr van 9:00 tot 17:00 bereikbaar