Zo werkt het

DeclaCare in 4 stappen

Stap 1. Maak uw account aan

Om gebruik te kunnen maken van ons beveiligde bestelsysteem OVIS vragen wij u om hier uw gegevens in te vullen. Na het registreren wordt uw account aangemaakt. Via de mail versturen wij uw gebruikersnaam en wachtwoord. Het wachtwoord dient bij eerste inlog gewijzigd te worden. Vanwege de privacygevoeligheid dient u daarnaast aan te geven of u wilt inloggen met een code die via een SMS wordt toegezonden of via een Authenticator App. De aan de hand van de gekozen optie gegenereerde code is bij elke inlog vereist.

Stap 2. Bestel de producten

In het portaal selecteert u de patiënt en vult u de verantwoording voor de zorgverzekeraar (ZN-vragen en zorgplan) in. Deze gegevens hoeven niet meer apart op papier aangeleverd te worden. Vervolgens kunt u de benodigde producten kiezen. Tot slot dient het recept voorzien te worden van de handtekening van de voorschrijvend arts of een kopie verwijsbrief/voorschrift. Indien u tekenbevoegd bent kunt u uw handtekening met een druk op de knop bijvoegen. Voor aanvullende informatie klik hier.

Stap 3. Wij leveren de producten

Op basis van eisen van de betreffende zorgverzekeraar controleren wij de bestelling op recht- en doelmatigheid. Bij akkoord nemen wij de bestelling in behandeling. Als u op een werkdag voor 13:00 bestelt, leveren wij in de regel de volgende dag op uw praktijk of rechtstreeks bij de patiënt af. Al naar gelang u het wenst. Wij werken samen met PostNL als pakketbezorger.

Stap 4. Wij declareren

DeclaCare verzorgt de financiële afhandeling met de zorgverzekeraar. Hiervoor hoeven u en uw patiënt geen verdere actie te ondernemen. De vergoeding wordt geregeld via de basisverzekering. De patiënt dient echter altijd rekening te houden met het wettelijk vastgestelde eigen risico bij de zorgverzekeraar.

Contact

Customer Service

Direct contact